Nyheter från SF

FEI ställer in tävlingar

(2021-03-02 11:00)
Med anledning av det akuta smittläget av ekvint herpesvirus typ 1 (EHV-1, så kallat virusabort) bland hästar ställer det internationella förbundet FEI in alla tävlingar i tio länder. Vid resor med häst är det nu extra viktigt att vara vaksam.

Bokslutet för 2020 klart

(2021-03-01 12:30)
Svensk ridsport har som så många andra idrotter haft ett mycket annorlunda 2020. Under ett tufft år har ändå intresset för ridsport ökat och förbundet har en positiv utveckling av antalet medlemmar.

Bengtsson tvåa i Belgien

(2021-02-27 21:54)
Det pågår internationella hopptävlingar i Opglabbeek i Belgien även denna helg. Bäst har det gått för Rolf-Göran Bengtsson som blev tvåa i lördagens tvåstjärniga 1,45-hoppning.

Jens Fredricson med Cosmopolit vann ATG Riders League Grand Prix på lördagen i Kungsbacka. Evelin Lavén vann Riders League 1,35 tidigare på kvällen.

Världseliten är på plats i Doha, Qatar för femstjärniga tävlingar på allra högsta nivå. I den avslutande Grand Prix 1,60-hoppningen placerade sig tre av tre startande svenskar. - Det är min bästa placering hittills med Winnie, säger Evelina Tovek.

Douglas Lindelöw stod som segrare i lördagens fyrstjärniga 1,50-hoppning i Vejer de la Frontera - tätt följd av Angelie von Essen som knep andraplatsen. Ytterligare tre svenskar var placerade.

Finalen i Sverigeponnyn flyttas till Strömsholmsdagarna i början av juni.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har beslutat att undantaget som tillåtit enstaka tävlingar för barn och unga födda 2005 och senare upphör att gälla från den 1 mars. Därmed införs ett tillfälligt tävlingsstopp för barn och unga inom ridsporten.

130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund med distrikt, för effekter av corona hösten/vintern 2020. 145 ridsportföreningar har fått beviljat stöd.

Patrik Kittel har tagit beslutet att stryka sig från start vid de internationella dressyrtävlingarna i Doha, Qatar, efter att hans häst Well Done de la Roche kan ha fått i sig kontaminerat foder.

Våren är i antågande och det betyder säsongspremiär för fälttävlan. Först ut av de svenska ryttarna är Niklas Lindbäck, som med mästerskapshästen Focus Filiocus rider trestjärnigt i Italien den här helgen. Ekipaget slutade på 18:e plats.

Ny medlemsförening

(2021-02-25 09:18)
Vi hälsar Föreningen Ray Sportryttare, Västerbottens Ridsportförbund, välkommen som ny medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet.

Den 25 april hålls Svenska Ridsportförbundets riksungdomsstämma, RixU. På grund av pandemin kommer den att bli digital. Nu är valberedningen klar med sina nomineringar till Centrala ungdomssektionens styrelse.

Kungsbacka blir startskottet för Lövsta Future Challenge Jumping U25. Under vårens två kvaltillfällen kommer Sveriges främsta U25-ryttare samla poäng i jakten på att nå en plats i den prestigefyllda finalen under Gothenburg Horse Show 2021.

Lövsta Stuteri har exporterat dressyrkonceptet Lövsta Future Challenge till USA och kombinerat det med en satsning på hållbarhet.